7 та 8 березня 2020 року, на базі Луцької школи №1 відбудеться державний сертифікаційний іспит з польської мови на рівні В1,В2 для дітей та молоді (14-17р)
Ukrainian English German Polish Russian

юнеко групПольща відмовляється від українських студентів? Чи їй набридли розумні але малозабезпечені?

             Щороку тисячі українських дітей вступали і вступають до польських вишів. І лише з цього року кожна дитина  чи то у статусі абітурієнта, чи то студента, зустрінеться з новою проблемою при оформлені студентської візи, а саме подання відомостей котрі підтверджують наявність фінансових засобів у розмірі:

-       701 PLN на місяць -  для особи, яка проживатиме самостійно або 528 PLN для особи, яка проживатиме з родиною -  на покриття коштів перебування студента;

-       200 PLN (одноразова сума)-  на покриття коштів для зворотної подорожі до країни походження чи проживання;

-       та кошти на утримання (що не включають вищезазначені суми, але обов’язково включають кошти на проживання (якщо це гуртожиток то від 380 – до 750 PLN на місяць) та кошти на оплату навчання (якщо мова йде про платне навчання та відповідний документ, що підтверджує факт оплати такого навчання не додається)

              Тож давайте порахуємо, яка сума є достатня для того щоб відкрити студентську візу – не річну, а на 9 місяців (період навчання): 701*9 (кошти на перебування) +200 (одноразова сума на повернення) + 550*9 (середня сума по проживанню у гуртожитку) = 11459 PLN ( близько 3000 євро за мінімальними підрахунками) та ще додатково підтвердження оплати вартості навчання.

              Згідно інформації розміщеної на офіційній сторінці Харківського консульства (на жаль, такої деталізованої інформації на інших офіційних сторінках, у тому числі і Консульства РП у Луцьку ми не знайшли) до документів, що підтверджуватимуть фінансове забезпечення віднесено:

  1. дорожній чек;
  2. довідку про розмір ліміту на банківській кредитній картці, що була видана цим банком;
  3. довідку про наявність грошових коштів у банку чи у кооперативній ощадно-кредитній касі, що має місцезнаходження на території Республіки Польща;
  4. документ, що підтверджує надання державної чи закордонної стипендії;
  5.  довідку про працевлаштування і розмір заробітної плати.

             Тому, Юнеко Груп радить завчасно дізнатись про необхідний  перелік документів для отримання студентської візи та звернути увагу, що термін розгляду даних документів  у Консульствах продовжено до 60 днів.

 

P.S. То чи відмовиться Польща від українських розумних, але малозабезпечених студентів?