Запрошуємо на курси польської мови дітей, майбутніх абітурієнтів та дорослих!
Ukrainian English German Polish Russian

ВСТУП ЧЕРЕЗ NAWA - «Консульство»

        ТОВ ЮНЕКО ГРУП звертає увагу абітурієнтів та їх батьків, що ще з  2018 року, Консульство Республіки Польща не має відношення до вступу власників карти поляка на безкоштовне навчання за стипендіальною програмою.  Такий вступ відбувається за посередництвом та під контролем NAWA, за встановленою процедурою та з дотриманням встановлених термінів.

   За стипендіальною програмою для полонії можна вступати до усіх державних та визначених приватних вишів, що підпорядковуються:

- Міністру Науки і Вищої освіти Польщі  (розмір стипендії 1250/ 1500 зл/місяць). Абітурієнт у такому випадку може обрати не лише  будь який виш, але й факультет, окрум філологічних (виняток становить польська філологія). У випадку обрання:

  • спортивного напряму у Академіях Фізичного виховання  абітурієнт здаватиме профільний іспит (наприклад плавання, біг…)
  • архітектурного напряму та збереження пам’яток – зарбезпосередньо ВНЗ прийматиме рішення, після перевірки майстерності та схильності на основі організованої таким ВНЗ кваліфікаційної процедури.

- Міністру Культури та національної спадщини (розмір стипендії встановлюється Міністром щорічно). Абітурієнту, що обрав для навчання  артистичні напрями, варто насамперід перевірити встановлені ліміти місць для іноземців, і розуміти, що вступ до академій відбуватиметься не лише за Регламентом NAWA але й  на основі правил визначених Міністром Культури. При цьому остаточне рішення про кваліфікацію кандидата здійснює відповідна академія, на основі іспиту (ів), що необхідні для підтвердження знань та таланту заявника.

- Міністру Охорони Здоров’я (розмір стипендії встановлюється Міністром щорічно та складає близько 1000 зл/місяць)

Стипендія Національного Агентства Академічного Обміну надається на тривалість навчання, що визначена сенатом вишу, тобто :

  • для ліцензійного навчання або навчання першого рівня від 6 до 8 семестрів, для інженерського від 7 до 8 семестрів;
  • для неподільної магістратури на 10 семестрів (медична аналітика, фармацевти, медичні та стоматологічні, юридичні та напрям канонічного права, ветеринарної медицини та фізіотерапії. Також можливі - психології, теології, акторського мистецтва, консервації та реставрації творів мистецтва, кіно, телебачення та фотографії, режисури, сценографії, графіки, живопису та скульптури)

 Звертаємо увагу, що за Регламентом  2021р., право скористатись стипендіальною програмою надано:

І. Як особам, що мають польське громадянство та закінчили школу за межами Польщі, так і особам, що не мають польського громадянства, однак  мають карту поляка або інші  документ(и), що підтверджують польське походження. До таких документів відносяться:

  •  карта поляка або рішення про надання карти поляка
  •  скан свідоцтва про народження, в якому зазначається громадянство – Польща
  •  скан документу, у якому вказано, що один з батьків абітурієнта є, або був, громадянином Польщі
  •  скан документу, який підтверджує, що  один з дідусів (або ж бабусь)  є, або був, громадянином Польщі
  •  скан документу, який підтверджує, що  двоє  (прадід та прабабуся)  є, або були, громадянами Польщі
  •  скан характеристики про польське походження, що видана Консульством Республіки Польща

ІІ. Заявникам, котрі є :

  • студентами
  • докторантами
  • учасниками підготовчого курсу,
  • абітурієнтам,  що планують здобувати освіту у вишах Польщі   

 

        Скористайтесь можливістю обрати будь який державний ВНЗ для свого навчання, та отримати щомісячну національну стипендію у розмірі 1250 - 1500 польських злотих, а ТОВ ЮНЕКО ГРУП Вам у цьому допоможе!

        Як свідчить практика, 100%  наших абітурієнтів власників карти поляка стали студентами безкоштовної форми навчання. Саме тому ТОВ ЮНЕКО  ГРУП Вам може надати 99% гарантію вступу під час укладення договору, за умови аналізу шкільних оцінок абітурієнта та перевірки рівня володіння польською мовою


  Записатись на консультацію можна за телефонами:

 +38 (066) 88 55 659, +38 (096) 122 90 70

Графік проведення консультацій з питань навчання в Польщі – з понеділка по середу, з 10:30 до 13:00 

ТОВ ЮНЕКО ГРУП
вул.Винниченка 65, офіс 22,
м. Луцьк, Україна 43006
+38 0997956771
+38 0961229070
+38 0934348805