Запрошуємо на курси польської мови дітей, майбутніх абітурієнтів та дорослих!
Ukrainian English German Polish Russian

ВСТУП ДО МЕДИЧНИХ  УНІВЕРСИТЕТІВ ПОЛЬЩІ

      Спираючись на Наш досвід роботи, відмітимо, що все більше абітурієнтів, які мріють стати лікарями, при виборі навчального закладу, задумуються про перспективи свого працевлаштування та гідну оплату праці.

       Тому розглядаючи варіанти здобуття освіти у Європі, більшість зупиняє свій вибір на медичних Університетах Польщі. Адже мова йде не лише про якісну освіту, практичні заняття, сучасні лабораторії та клініки, що має у своїй структурі кожен медичний виш Польщі, але й у порівнянні з іншими країнами ЄС – доступнішу вартість навчання, або ж безкоштовне навчання для власників карти поляка/карти сталого побуту,  абітурієнтам, що володіють польською мовою на рівні С1, і що підтверджено мовним сертифікатом…

Зверніть увагу! Усі  виші Польщі, що проводять навчання за медичними напрямами поділяються на:

  • університети підпорядковані Міністру Здоров’я,
  • університети підпорядковані Міністру Вищої Освіти та Науки.

      Саме цим поділом зумовлюються абсолютно різні процедури вступу. Тим не менше, варто відмітити, що не залежно від підпорядкованості вишу, форми здобуття освіти , безкоштовного чи платного навчання, - спільним для усіх є вступ за конкурсом, що відбувається на підставі:

  • балів ЗНО. Обов’язковими на вступну компанію 2020 року були біологія, хімія;
  • результатів іспитів. Так, певні медичні виші наприклад у Любліні, Жешуві, віддають перевагу при зарахуванні на навчання виключно іспитам, що проводяться безпосередньо у приміщені вузу.

        Вступати до медичних університетів Польщі абітурієнти  можуть як за різними програмами (стипендіальні, для осіб що мають право безкоштовного навчання) так за різними підставами (напр. за рішенням Ректора).

        В залежності від обраного вишу та підстави – відрізняється і процедура вступу. При цьому, варто пам’ятати, що вимоги до прийняття іноземних студентів – кожен виш встановлює самостійно. Тому варто бути обережними аналізуючи прохідні бали. Так на вступну компанію 2020/21, у Лодзінському Медичному університеті прохідний бал для польських абітурієнтів на факультет лікарська справа дорівнював не менше 250, а от для іноземців - 380. Що означало, що результати ЗНО для іноземця - українця повинні  дорівнювати у переводі за дванадцяти - бальною шкалою  не менше 12 та 11 балів відповідно.

        Щодо платного навчання то його вартість у польських медичних ВНЗ коливається від 30 000 до 50 000 злотих в рік. Наприклад, в Гданському Медичному Університеті вартість навчання на факультеті лікарська справа становить 32 000 PLN/рік, в Білостоцькому Медичному Університеті – 33 185 PLN/рік, в Сілезькому Медичному Університеті – 33 500 PLN/рік…

        ТОВ ЮНЕКО ГРУП допомагає зі вступом до медичних навчальних закладів Польщі, як на платне навчання, так і на безкоштовне. Тож, якщо маєте намір навчатися лікарській справі саме в Польщі, звертайтесь!

        І це не просто слова – це результат нашої роботи. Так у 2020 році, за допомогою ТОВ ЮНЕКО ГРУП, Володимир Мороз (випускник Луцької школи №5) вступив  на безкоштовне навчання відразу до двох медичних університетів : Варшавського Медичного Університету (Warszawski Uniwersytet Medyczny), та Ягелонського Університету – Колегіум Медікум (Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego) за напрямом лікарська справа,   Світлана Жуган ( випускниця медичного коледжу м. Луцька) до Варшавського Медичного Університету (Warszawski Uniwersytet Medyczny) -  лікарська справа, Анна Швайковська (випускниця Луцької школи №24) обрала факультет косметології Медичного Відділу Університету Янна Кохановскєго у м. Кєльце.

 


   Записатись на консультацію можна за телефонами:

  +38 (066) 88 55 659, +38 (096) 122 90 70

 Графік проведення консультацій з питань навчання в Польщі – з понеділка по середу з 10:30 до 13:00

 

 

ТОВ ЮНЕКО ГРУП
вул.Винниченка 65, офіс 22,
м. Луцьк, Україна 43006
+38 0997956771
+38 0961229070
+38 0934348805