Запрошуємо на курси польської мови дітей, майбутніх абітурієнтів та дорослих!
Ukrainian English German Polish Russian

СТУДЕНТСЬКА ВІЗА ДО ПОЛЬЩІ 2021/2022

 

        Шановні Абітурієнти та Батьки, звертаємо Вашу увагу, що якщо Ви вступаєте до польського вишу за ПРОГРАМОЮ ВСТУПУ від ТОВ ЮНЕКО ГРУП, підготовка пакету документів для оформлення студентської візи надається в межах данної програми. Для тих батьків, або ж абітурієнтів, що  самостійно займаються вступом до навчальних закладів Польщі, просимо ознайомитись з інформацією наведеною нижче. 

        Так, ще з червня 2019 року усі українські студенти, що навчаються у Польщі, при отриманні студентської візи зіштовхнулись з новими вимогами Консульства Республіки Польща. Зокрема до стандартного пакету документів додались:

  • підтвердження місця проживання на весь період навчання (терміну на який проситься віза);
  • підтвердження оплати за навчання видане навчальним закладом або ж підтвердження того, що навчання є безоплатним;
  • підтвердження достатності фінансових засобів. І саме з підготовкою такого підтвердження виникало ряд проблем, адже більшість студентів першого курсу є неповнолітніми… При цьому, довідки з українського банку про відкриття рахунку на ім’я дитини та залишок коштів на такому рахунку навіть у розмірі 4000 євро для Консульства – не був достатнім (винятком стала  довідка про відкриття рахунку у польському банку (фінансовій установі) на ім’я студента з сумою не менше 14 000 злотих ). Тобто, окрім залишку на рахунку, Консульством вимагалась довідка про наявність кредитного ліміту у сумі не менше 12000 грн. Але ж і жоден український банк не встановить кредитний ліміт для  неповнолітнього студента (або студента, що знаходиться на утриманні батьків).

        Враховуючи понад десятилітній досвід роботи, освітні консультанти ТОВ ЮНЕКО ГРУП  наводять повний перелік документів для отримання студентської візи, як неповнолітнім, так і повнолітнім студентом. 

1.Оригінал Довідки від ВУЗу (навчального закладу Польщі)  про прийняття або продовження навчання. Така довідка повинна відповідати встановленим вимогам, що визначені розпорядженнями Міністра Науки та Вищої Освіти від 28.05.2018 року, при цьому допускається її довільний виклад, однак вона повинна містити усі обов’язкові дані, що визначенні таким розпорядженням.

2. Підтвердження оплати за навчання видане навчальним закладом або ж підтвердження того, що навчання є безоплатним. Зверніть увагу, що оригіналу квитанції про переказ коштів не достатньо. Повинна бути саме довідка від ВНЗ, що кошти зараховані викладена у довільній формі. Також допускається щоб таке формулювання містилось у довідці про прийняття на навчання тощо…

3. Документ, що підтверджує, де буде мешкати студент, з зазначенням вартості такого проживання за весь період навчання або щомісячного платежу: договір оренди житла або ж довідка від  гуртожитку/ від ВНЗ викладені у довільній формі.

4. Підтвердження достатності фінансових засобів. Може бути представлене одним з нижченаведеного:

4.1.  Довідка про розмір кредитного ліміту на банківській кредитній картці, що була видана цим банком та залишку на рахунку

або

4.2 Довідка про залишок на рахунку, що видана  польським банком або фінансовою установою.  Залишок коштів при цьому розраховується індивідуально, однак обов’язковим для усіх є наявність:

а) коштів для покриття витрат на повернення до України у розмірі 200 злотих

б) коштів на  утримання у розмірі 701 злотий на місяць для студента, що мешкатиме самостійно або ж 528 злотих на місяць для особи, що проживатиме з родиною

Тобто, для отримання студентської візи залишок коштів повинен бути у розмірі щонайменше 8612 PLN

та

4.3. Довідка(и) про отримані доходи, про працевлаштування та розмір заробітної платні тощо

        Звертаємо увагу! Якщо ж  студент є неповнолітньою особою, чи повнолітній знаходиться на батьківському утриманні, допускається надання вищезазначених документів  на ім’я батьків у такому разі додатково слід оформити:

4.4.  Нотаріально завірений спонсорський лист від батьків.

4.5.  Заяву про знаходження особи – студента на батьківському утриманні.

5. При неповнолітті студента (16 -18 років)- нотаріальна згода обох батьків про дозвіл на самостійний перетин кордону або  у присутності  одного з батьків/ опікуна (до 16 років).

6.  Заповнена візова анкета.

7. Страховий поліс  з підтвердженням оплати.

8. Свідоцтво про народження неповнолітнього студента (та студента, що перебуває на батьківському утриманні, якщо ці данні зазначались у нотаріальних заявах).

9.  Два фото  3,5 на 4,5 см на світлому фоні, 80% обличчя.

10. Закордонний паспорт студента  включно з попередніми візами за три останні роки та штампами про в’їзд /виїзд

10.1. Якщо попередні паспорти були здані або анульовані, необхідно надати внутрішній паспорт з відповідною відміткою або довідку з ОВІРу про його вилучення.

10.2. Заява про один паспорт (оформляється від імені студента)

11. Внутрішній паспорт студента, витяг про місце проживання та  ідентифікаційний код

12. Копії внутрішніх  паспортів Батьків. Та оригінали паспортів того з батьків хто подає документи разом з неповнолітнім студентом ( українського та закордонного)

13. У випадку подачі документів через ПП Візових анкет – квитанція про сплату сервісного збору


        
Звертаємо увагу, що якщо Ви не вступаєте (не вступали) до навчального закладу Польщі з допомогою ТОВ ЮНЕКО ГРУП, однак потребуєте консультації, аналізу або підготовки документів  для студентської візи, Ви можете скористатись наступними послугами на платній основі

УВАГА!

У зв’язку з завантаженістю офісу, надання даних  послуг тимчасово припинено!

 

ПЕРЕЛІК ПОСЛУГ
 ВАРТІСТЬ ПОСЛУГ
1. Отримання телефонної консультації (тривалістю до 20 хв)
200,00 грн

2. Отримання консультації у офісі ТОВ ЮНЕКО ГРУП (тривалістю до 20 хв, виключно за попереднім записом)

200,00 грн

 Надання  послуг за п.1 або п 2. здійснюється виключно після їх оплати авансовим платежем за наступними реквізитами та порядком:

  • Отримувач ТОВ «ЮНЕКО ГРУП», КОД  ЄДРПОУ  38339459
  • Рахунок:  UA363052990000026009000801537   у ПАТ КБ ПРИВАТБАНК, Волинська філія, МФО 303440
  • У призначені платежу вкажіть прізвище ім'я студента/ВП (наприклад Іванов І /ВП) та надішліть нам скан квитанції на вайбер 0954120237
  • Отримання телефонної консультації відбувається протягом однієї години після здійснення оплати такої послуги; отримання консультації у офісі - не пізніше наступного дня, після узгодження години та дати.

3.  Аналіз та допомога у форрмуванні пакету документів для отримання студентської візи

3.1.надається:

  • у офісі ТОВ ЮНЕКО ГРУП , виключно за попереднім записом
  • онлайн, шляхом надіслання на емейл сканованих документів 

3.2.включає:

  • аналіз текту документів/ внесення коректив, згідно вимог законодавста
  • надання зразків документів відповідно до наведеного переліку
  • заповнення візової анкети
  • підготовки заяви про паспорт, про батьківське утримання

3.3.не включає:

  • підготовки старахового полісу PZU, що  підлягає дадатковій оплаті (для неповнолітніх -1570 грн на 365 днів, для повнолітніх 1570 грн на 365 днів)
  • отримання оригіналів довідок від навчальних закладів Польщі (до узгодження)
1500,00 грн

 Надання  послуг за п.3 (п.3.1-п.3.2) здійснюється виключно після їх оплати авансовим платежем за наступними реквізитами та порядком:

  • Отримувач ТОВ «ЮНЕКО ГРУП», КОД  ЄДРПОУ  38339459
  • Рахунок:  UA363052990000026009000801537  у ПАТ КБ ПРИВАТБАНК, Волинська філія, МФО 303440
  • У призначені платежу вкажіть прізвище ім'я студента/ДВП (наприклад Іванов І /ДВП) 
  • Скановані наявні документи разом зі сканом квитанції про оплату послуг, надішліть нам на емейл: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. . У темі листа вкажіть контактний телефон.
  • Надання - отримання послуги відбувається не пізніше двох робочих днів після здійснення оплати такої послуги. З урахуванням узгодження години та дати, якщо послуга надається у приміщені ТОВ ЮНЕКО ГРУП

 

 

ТОВ ЮНЕКО ГРУП
вул.Винниченка 65, офіс 22,
м. Луцьк, Україна 43006
+38 0997956771
+38 0961229070
+38 0934348805